LEMBERG-KAVIAR.IN.UA Разновидности икры ТМ Lemberg Украина
LEMBERG-KAVIAR.IN.UA » Энциклопедия » Щучья икра » Якісна ікра щуки Астрахань Росія

Якісна ікра щуки Астрахань Росія

Чорна і червона ікра вже давно зайняли своє місце серед всіма улюблених делікатесів, і сьогодні мало хто згадує, що існує ще один вид ікри, з менш «благородних порід риб». Це біла ікра. На Русі вона цінувалася особливо високо за свій ніжний смак, поживні якості і доступність.

Види і способи приготування білої ікри

Ікра сазана, сига, судака, минтая, тріски, щуки та інших риб відноситься до білої ікрі. Тонкий смак і аромат робить її схожою на чорну ікру. Будь-який вид білої ікри можна використовувати як добавки у соуси для рибних салатів, а також у вершкові соуси до різних морепродуктів. Неочищену від плівок білу ікру обсмажують з додаванням цибулі і часнику. Біла ікра стане хорошим доповненням до омлету та страв з яєць.

Найбільш цінною вважається ікра щуки: при правильному посолі вона набуває гарний бурштиновий колір і стає розсипчастою. Їдять її зазвичай з тостами з білого хліба, щоб відчути тонкий смак.

Ікра минтаю дуже рідко вживається як самостійний продукт. Вона напімінает кашоподібну масу з яскраво вираженим рибним смаком і запахом, тому її зазвичай додають у соуси для салатів з риби або морепродуктів.

Найпоширеніша біла ікра на нашому ринку - ікра мойви. Найчастіше її змішують з маслом і додають шматочки копченої риби. Це пов'язано з тим, що ікра мойви має дуже специфічний смак.

Приємною на смак є ікра сазана. Ікринки його дрібні, яскраво-рудого кольору. У свіжу ікру додають ріпчасту цибулю і роблять смачний паштет. А якщо консервовану ікру додати до сметани або майонезу, вийде відмінний соус для риби.

Ще один вид білої ікри - ікра судака. Вона має рідку консистенцію і світло-бежевий відтінок. Її зазвичай засолюють з додаванням великої кількості солі і подають з цибулею та олією.

Корисні властивості

Біла ікра за своїми поживними властивостями не поступається червоної або чорної. Це продукт, білки якого практично повністю засвоюються людським організмом. У ній міститься вітамін А, а також вітаміни В9 і Е. Крім цього до її складу входять фосфор, фолієва кислота, залізо та інші мінеральні речовини і органічні сполуки, необхідні для повноцінного розвитку організму, нормалізації кров'яного тиску і підвищення гемоглобіну. Риб'ячий жир, що входить до складу ікри, дуже цінний. Його вживання нормалізує обмін речовин і є хорошим засобом для профілактики і лікування захворювань серця, щитовидної залози.

цікавий факт

Ікру, як прийнято вважати, вживають не тільки як делікатесної закуски. Північні народності нашої країни вміють робити з ікри сига енергетичний напій. Для цього вони використовують свіжу ікру, в яку додають сіль і воду. Цю суміш ретельно перетирають товкачем. Ікра через якийсь час повністю розчиняється і виходить напій, який легко засвоюється організмом і дає прилив сил.

Калорійність і харчова цінність білої ікри

Калорійність білої ікри - 132 ккал.

Харчова цінність білої ікри: білки - 27,9 г, жири - 1,8 г, вуглеводи - 1,1 г
В реальном размере 700x700 / 91.9Kb
1842 0 0.0

Добавлено 24.07.2014 caviarna_seafood

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]